Skip to content
Cart
Your cart is empty. Go to Shop
Menu

Levende leerlijn: Maandkalenders

Levende leerlijn

FILOSOFEREN OP SCHOOL maakt maandelijks een thematische kalender met inspiratie voor goede gesprekken in de klas. Samen vormen deze maandkalenders een levende leerlijn filosoferen met een gevarieerd aanbod aansluitend bij de onderwijsjaarkalender, de actualiteit en de seizoenen. Met onder andere aandacht voor wereldoriëntatie, burgerschap, jeugdliteratuur en poëzie, mediawijsheid en sociaal-emotionele ontwikkeling.

Elke maand vier lessen per bouw, overzichtelijk aangeboden in een kalender met links naar materialen in de database. Voor niet-leden is er per bouw elke maand één gratis les beschikbaar.  

Juni/juli 2024: Kunst en cultuur

In de laatste kalender van schooljaar 2023-2024 staan kunst en cultuur centraal. Last, but not least. Kunst en cultuur bieden vaak een verrassende kijk op het leven en de wereld. Daarbij bieden de kunsten ons andere talen om ideeën en gedachten tot uitdrukking te brengen. Zo kun je filosoferen in beeld, muziek, toneelspel of dans. Ook bieden opnieuw bekende kunstenaars inspiratie tot het filosoferen naar aanleiding van hun werk, zoals Prymachenko, Escher en Much.
Op naar de zomer met een kalender vol verwondering en verbeelding.

Volg de maandkalender

Schrijf je in en ontvang de maandelijkse themakalender in je mailbox.