Skip to content
Cart
Your cart is empty. Go to Shop
Menu

Levende leerlijn: Maandkalenders

Levende leerlijn

FILOSOFEREN OP SCHOOL maakt maandelijks een thematische kalender met inspiratie voor goede gesprekken in de klas. Samen vormen deze maandkalenders een levende leerlijn filosoferen met een gevarieerd aanbod aansluitend bij de onderwijsjaarkalender, de actualiteit en de seizoenen. Met onder andere aandacht voor wereldoriëntatie, burgerschap, jeugdliteratuur en poëzie, mediawijsheid en sociaal-emotionele ontwikkeling.

Elke maand vier lessen per bouw, overzichtelijk aangeboden in een kalender met links naar materialen in de database. Voor niet-leden is er per bouw elke maand één gratis les beschikbaar.  

April 2024: Maand van de Filosofie

April is de Maand van de Filosofie en dat is aanleiding om extra aandacht te besteden aan de vaardigheden die horen bij het filosoferen: vragen stellen, onderzoeken, redeneren,  argumenteren en je ideeën bijstellen als je tot nieuwe inzichten komt. Daarvoor zijn er een paar spannende nieuwe werkvormen beschikbaar, zoals het denken over superkrachten.
We maken kennis met bekende filosofen als Socrates en Spinoza. Ook duiken we in het thema van de Maand van de Filosofie: chaos. 

Volg de maandkalender

Schrijf je in en ontvang de maandelijkse themakalender in je mailbox.